Burse - Fonduri mutuale

Ce fac în 2022 acţiunile PepsiCo, companie care a cumpărat 20% din Aqua Carpatica

Ce fac în 2022 acţiunile PepsiCo, companie care a...

Autor: Eduard Ivanovici

04.08.2022, 09:30 359

♦ Evoluţie peste indicii bursieri din SUA şi România.

Cu 1,5% s-au apreciat de la începutul anului acţiunile gigantului american PepsiCo (simbol bursier PEP), unul dintre cei mai mari pro­du­că­tori şi îm­bute­lia­tori de băuturi răco­ri­toare din lume, care a anunţat pe 2 august 2022 că a cumpărat 20% din Aqua Carpatica de la an­tre­prenorul Jean Valvis în cea mai importantă tran­zacţie de anul acesta pentru un brand românesc. Astfel, PepsiCo ajunge la o valoare de piaţă de 240 de miliarde, conform datelor Yahoo Finance. Spre compa­raţie, indicele ame­rican Dow Jones Industrial Average s-a de­pre­ciat cu 11,5% în 2022, iar S&P 500 este pe minus cu aproximativ 15%. In­di­cele BET a pierdut 4,4%, con­form BVB. Marţi, ZF a scris în exclu­sivi­tate că Jean Valvis, unul din­tre cei mai mari creatori de bran­duri din România, de numele căruia se leagă nume precum LaDorna şi Dorna, a semnat un acord cu PepsiCo pentru vânzarea unui pachet minoritar de 20% din acţiuni la îmbuteliatorul Aqua Carpatica.

Valoarea tranzacţiei nu a fost dezvăluită.

În aceeaşi zi, acţiunile PEP s-au depreciat cu 0,8% pe Wall Street.

Ca urmare a tranzacţiei, Aqua Carpatica va ajunge pe pieţele din Polonia şi în anumite regiuni din SUA, iar pe termen scurt va intra în pieţele din Marea Britanie, Grecia şi Arabia Saudită.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO