Burse - Fonduri mutuale

Ce investiţie are fiecare din cei şapte şefi ai Băncii Transilvania în acţiuni Banca Transilvania. Omer Tetik, 0,16% din capitalul social al băncii de la Cluj

Ce investiţie are fiecare din cei şapte şefi ai...

Autor: Liviu Popescu

29.03.2022, 07:25 5935

♦ Luminiţa Runcan şi Leontin Toderici (directori adjuncţi CRO şi operaţiuni), investiţii de 16,5 mil. lei fiecare ♦ Cu 54% a urcat portofoliul conducerii executive a băncii în 2021 pe fondul aprecierii acţiunilor şi ca urmare a programelor de remunerare şi cu acţiuni.

Conducerea executivă a Băncii Transilvania (simbol bursier TLV) avea la final de 2021 in­vestiţii totale de 85,4 milioane de lei în acţiuni ale băncii de la Cluj, în creştere cu 54% faţă de finalul anului precedent, arată calculele realizate de Ziarul Financiar din rapoartele băncii. Cu alte cuvinte conducerea executivă avea o pondere de 0,52% din capitalul social al celei mai mari bănci din România, în creştere de la 0,42% în anul precedent, arată cele mai recente date.

Astfel, cei şapte executivi ai instituţiei de credit cu o capitalizare de 15,7 miliarde de lei la Bursa de la Bucureşti şi-au majorat portofoliul investiţional cu 31 milioane de lei ca urmare a aprecierii cotaţiei TLV şi ca urmare a acordării de acţiuni ca parte a pachetului de remunerare pentru conducere.

Din rândul celor şapte directori, cea mai mare investiţie la final de 2021 o avea CEO-ul Omer Tetik, respectiv 0,16% din capitalul social, adică circa 10 milioane de acţiuni. Pe baza preţurilor de tranzacţionare de la final de 2021, investiţia lui Omer Tetik la banca de la Cluj era de 26 mil. lei. Spre comparaţie în 2020 plasamentul acestuia era de 15,2 milioane de lei.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO