Burse - Fonduri mutuale

Ce investitori au profitat de corecţii ca să cumpere acţiuni la promoţie?

Ce investitori au profitat de corecţii ca să cumpere acţiuni la promoţie?

Autor: Adrian Cojocar

11.08.2011, 00:00 3017

Principalii jucători instituţionali de pe bursa autohtonă nus-au panicat în aceste zile de scăderile ample ale bursei şi chiarşi-au intensificat achiziţiile de acţiuni profitând de faptul căacestea s-au ieftinit într-o săptămână cu circa 20%.

Astfel, în numai trei zile, SIF-urile, Fondul Proprietatea şiomul de afaceri Florin Pogonaru au cumpărat acţiuni de pe bursă învaloare de peste 7 milioane de lei (1,6 milioane de euro).

Fondul Proprietatea a realizat achiziţii în valoare de 4 mil.lei şi s-a concentrat pe acţiuni precum cele ale transportatoruluide produse petroliere Conpet Ploieşti (COTE), la care a cumpăratacţiuni de circa un milion de lei. Preţul de achiziţie a fost de 30de lei/unitate, cu 11,8% sub cotaţia de ieri a acestor titluri.

Fondul a mai cumpărat săptămâna aceasta titluri aleproducătorului de aluminiu Alro Slatina (ALR) în valoare de 2,4mil. lei şi a acumulat acţiuni ale producătorului de îngrăşăminteAzomureş Târgu-Mureş (AZO) în valoare de 650.000 de lei la preţuriîn medie cu circa 7% mai mici decât cele de la finele şedinţei deieri.

SIF Muntenia a cumpărat acţiuni BRD Societe-Generale (BRD) învaloare totală de circa 1,2 milioane de lei numai în ultimele zile,la preţuri şi de 10 lei/unitate, faţă de cotaţia de ieri de 11,1lei/acţiune.

Omul de afaceri Florin Pogonaru a achiziţionat prin intermediulproducătorului de mase plastice Prodplast Bucureşti (PPL) pe care-lcontrolează titluri la SIF Oltenia (SIF5) în valoare de circa420.000 de lei.

Pogonaru a plătit un preţ mediu de 1,06 lei pentru o acţiune SIFOltenia, sub cotaţia de ieri de la închidere de 1,1lei/unitate.

SIF Banat-Crişana (SIF1) a acumulat în ultimele zile acţiuni aleproducătorului de medicamente Biofarm Bucureşti (BIO) în valoare de217.000 de lei la preţuri de asemenea mai coborâte decât cele dinprezent. Cel mai mic preţ de achiziţie a fost de 0,1663 lei pentruo acţiune Biofarm, cu 10% sub preţul din prezent al acestortitluri, de 0,185 lei/unitate.

SIF Oltenia s-a concentrat în zilele de corecţii masive alebursei pe acţiuni ale Biofarm şi ale producătorului de energie şiechipamente electrice Electromagnetica Bucureşti, realizândachiziţii în valoare totală de circa 270.000 de lei.

Achiziţiile de titluri Electromagnetica s-au efectuat la preţurişi cu 11,6% mai mici decât cele de la închiderea şedinţei demiercuri.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO