Burse - Fonduri mutuale

Ce vrea să facă Agricover Holding cu 140 mil. lei, finanţare pe care ar urma să o atragă de la investitorii de la BVB ca parte a ofertei de listare de 416 mil. lei

Structura grupului Agricover la data prospectului de listare din timpul ofertei din luna mai, 2023. Captura: prospectul de 234 de pagini al Agricover.

Structura grupului Agricover la data prospectului de listare din timpul ofertei din luna mai, 2023. Captura: prospectul de 234 de pagini al Agricover.

Autor: Liviu Popescu

09.05.2023, 07:00 792

Restul banilor, de aproximativ 276 mil. lei, vor merge la cei doi acţionari vânzători în cadrul ofertei publice de listare (IPO), respectiv antreprenorul Jabbar Kanani (202 mil. lei) şi Banca Europeană de Reconstrucţie şi Dezvoltare (75 mil. lei) IPO-ul Agricover Holding constă atât în majorare de capital prin acţiuni noi cât şi vânzare de acţiuni de la cei doi acţionari.

Listarea Agricover Holding (simbol bursier AGV) la Bursa de Valori Bucureşti, într-o ofertă de 416 mil.lei, constă atât în vânzarea de acţiuni din partea celor doi acţionari vânzători – antreprenorul Jabbar Kanani şi BERD - cât şi într-o majorare de capital prin emisiunea de acţiuni noi.

Cea din urmă operaţiune, estimată la aproximativ 140 mil. lei pe baza preţului maxim de 0,5 lei pe acţiune la care subscriu micii investitori, are ca destinaţie finanţarea strategiei de creştere a holdingului, în special a filialei Agricover Credit, potrivit datelor din prospect.

„Aproximativ 80% din fonduri vor fi transferate Agricover Credit cu scopul de a diversifica structura de finanţare a acesteia şi de a susţine creşterea organică; 20% din fonduri vor fi utilizate pentru a finanţa oportunităţi de creştere externă prin tranzacţii de fuziuni şi achiziţii. Până la identificarea unor ţinte adecvate de fuziuni şi achiziţii, aproximativ 20% din fonduri vor fi utilizate pentru a finanţa dezvoltarea altor filiale ale Grupului, inclusiv Agricover Technology şi Agricover Credit, în cadrul unor facilităţi de credit intragrup neanga­jate“, se arată în prospectul de listare a Agricover Holding.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO