Cea mai valoroasă deţinere a holdingului lui Buffett a devenit o companie din tehnologie, domeniu ocolit zeci de ani

13 iul 2018 Autor: Dan Grigore Ivan

Mediul investiţional pare că s-a schimbat chiar şi pentru tradiţionalistul Warren Buffett, cel care era cunoscut pentru faptul că evită orice fel de expunere pe companii de tehnologie.

Warren Buffett este printre primii oameni care au avertizat, în timpul unei conferinţe în Sun Valley, că bula dot com va exploda curând. Era iulie 1999, iar portofoliul de acţiuni deţinut de Berkshire Hathaway, o companie textilă trans­formată de Buffett într-un vehicul investi­ţional în anii ’60, era în picaj, în timp ce indicele NASDAQ, ce reuneşte companiile din tehno­logia americană, oferea un randament anual de 140%.

Continuarea pe ZFCorporate

ZF Corporate este serviciul de business intelligence al Ziarului Financiar. Pentru a putea avea acces la informatii trebuie să vă abonaţi la ZF Corporate sau la unul din cele 12 fluxuri ale sale, profilate pe sectoare de activitate (Bănci, Retail, Agricultură, Energie şi altele) - vezi prezentarea video a ZFCorporate. Detalii de abonare la ZF Corporate: Alexandru Matei (tel. fix: 0318.256.286) sau trimiteţi un email cu datele dumneavoastră de contact prin care solicitaţi informaţii şi abonare la adresa alexandru.matei@zf.ro. Veţi fi contactat în maximum o oră.

Articol publicat în ediţia tipărită a Ziarului Financiar din data de 13.07.2018

 
Cuvinte cheie:
warren buffett
, tehnologie
, companie
, detinere
, companii
Vizualizari:
Printeaza
zf.ro
Abonează-te la Închide