Burse - Fonduri mutuale

Ceea ce se spunea că nu se poate, până la urmă s-a putut: Fondurile de pensii Pilon II vor publica lunar în detaliu portofoliile de investiţii. Bonus: vom afla salariile şefilor administratorilor de pensii. Oare cât câştigă Andreea Pipernea, şefa NN Pensii, cea mai puternică femeie din România, care are sub administrare 6 mld. euro?

Ceea ce se spunea că nu se poate, până la urmă s-a...

Autor: Tibi Oprea

07.07.2022, 00:07 11285

Cei mai mari investitori ai Bursei de Valori Bucureşti, respectiv cele şapte fonduri de pensii private Pilon II, alimentate lunar în medie cu circa 850 mil. lei din contribuţiile a câtorva milioane de salariaţi români, vor publica lunar structura detaliată a investiţiilor, şi nu trimestrial, aşa cum o fac din decembrie 2020 încoace, potrivit completărilor unei norme a Autorităţii de Supraveghere Financiară (ASF) care a fost publicată în Monitorul Oficial pe 5 iulie 2022.

Din iarna anului 2020, adică la câteva luni de la colapsul Wirecard şi de la izbucnirea pandemiei de COVID-19, ASF a solicitat celor şapte fonduri de pensii private să publice trimestrial raportările din portofoliu, nu semestrial, aşa cum făcuseră câţiva ani la rând.

La nici doi ani mai târziu, Autoritatea a cerut o frecvenţă lunară „pentru creşterea transparenţei în ceea ce priveşte modul de investire a activelor”.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO