Burse - Fonduri mutuale

Cehii de la Wood oferă o recomandare de cumpărare pentru acţiunile Băncii Transilvania şi dau un preţ ţintă de 26,7 lei

Cehii de la Wood oferă o recomandare de cumpărare...

Autor: Tibi Oprea

04.03.2024, 07:00 4650

♦ „Rezultatele au fost un pic mixte, dar le considerăm pozitive, în general, având în vedere performanţa puternică a veniturilor nete din dobânzi şi expansiunea marjei nete a dobânzii“.

Analiştii Wood & Company Financial Services, broker de top cinci la Bursa de Valori Bucureşti, au oferit o recomandare de cumpărare pentru acţiunile Băncii Transilvania (simbol bursier TLV), cea mai mare instituţie de credit din România. Aceştia au înaintat un preţ ţintă de 26,7 lei pe acţiune pentru următoarele 12 luni, care, la preţul curent de tran­zacţionare, implică un randament potenţial de circa 2%, arată calculele realizate de ZF.

„Banca Transilvania (TLV) a raportat pe 26 februarie, după închiderea pieţei, rezultatele preliminare ale exerciţiului financiar 2023, cu un profit net (înainte de interese minoritare) de 693 milioane lei, în scădere cu 14,5% faţă de anul precedent, dar depăşind aşteptă­rile noastre cu 8,4%. Principalii factori care au determinat această depăşire au fost o depăşire cu aproape 12% a NII şi o depăşire cu 50% a impozitelor înregistrate pentru trimestru“, notează Wood.

„Cu această amprentă, TLV a reuşit să livreze un ROE foarte robust de 27% în 2023, în conformitate cu aşteptările noastre. Rezultatele au fost un pic mixte, dar le considerăm pozitive, în general, având în vedere performanţa puternică a NII şi expansiunea NIM.“

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO