Burse - Fonduri mutuale

Cehii de la Wood schimbă de la „cumpărare” la „menţinere” recomandarea pentru Alro Slatina şi estimează un preţ de 1,62 lei pe acţiune în următoarele 12 luni

Cehii de la Wood schimbă de la „cumpărare” la...

Autor: Liviu Popescu

01.06.2022, 00:03 162

Cehii de la Wood&Company au schimbat recomandarea pentru acţiunile producătorului de aluminiu Alro Slatina de la „cumpărare” la „menţinere” şi estimează un preţ ţintă pentru următoarele 12 luni de 1,62 lei pe unitate, comparativ cu 1,42 lei cât este cel de tranzacţionare din prezent.

Spre comparaţie, în raportul din 4 martie 2022 Wood avea recomandarea de cumpărare şi vedea acţiunile ALR la 4,4 lei până în primăvara lui 2023.

„Ne-am revizuit estimările pentru a ţine cont de reducerea producţiei de aluminiu electrolitic şi de noile condiţii de piaţă în ceea ce priveşte preţul aluminiului şi al energiei electrice. Deşi preţurile aluminiului sunt acum semnificativ peste nivelurile din anii precedenţi, creşterea de 3-4 ori a preţurilor la energie electrică a făcut ca producţia de aluminiu electrolitic a Alro să devină nerentabilă”, scrie Wood în raportul publicat pe bvbresearch.com.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO