Burse - Fonduri mutuale

Cei mari devin şi mai mari: Bursa de la Varşovia investeşte 21 mil. euro cofinanţare europeană pentru a dezvolta o nouă platformă de tranzacţionare

Cei mari devin şi mai mari: Bursa de la Varşovia...

Autor: Tibi Oprea

29.07.2019, 00:06 313

♦ Între timp, investitorii de la Bucureşti se bucură doar când aud de la Teodorovici că pronunţă „piaţa de capital“ ♦ Noua platformă va fi implementată până la finalul lunii iunie a anului 2023. ♦ Bursa de la Varşovia intenţionează să vândă produsul şi altor burse de valori pentru a-şi diversifica baza de venituri.

 

Centrul Naţional de Cercetare şi Dezvoltare din Varşovia (NCBR) şi Bursa de la Varşovia (GPW) au semnat un acord de cofinanţare europeană pentru a dezvolta o nouă platformă de tranzacţionare, ca parte a planului strategic de dezvoltare a Bursei din Polonia #GPW2020, în valoare de 21 mil. euro, potrivit informaţiilor de la GPW.

„Noua tehnologie şi aplicaţiile sale largi în industria serviciilor financiare reprezintă un sector cu o creştere rapidă a economiei poloneze şi globale. Cofinanţarea NCBR va consolida poziţia Bursei de Valori de la Varşovia, una dintre cele mai mari din Europa Centrală şi de Est, ca lider inovator“, a declarat Jaroslaw Gowin, viceprim-ministru şi ministru al ştiinţei şi învăţământului superior.

Cheltuielile de capital sunt estimate la 21 milioane de euro, Bursa de la Varşovia având un aport de 7 milioane de euro în cadrul programului Fast Track.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO