Burse - Fonduri mutuale

Cemacon Cluj vrea să treacă pe profit în 2015

Liviu Stoleru, directorul general al Cemacon

Liviu Stoleru, directorul general al Cemacon

Autor: Ioana Tudor

17.02.2015, 00:00 198
Producătorul de blocuri ceramice Cemacon Cluj (CEON) se aşteaptă să treacă pe profit anul acesta după ce în 2014 şi-a înjumătăţit pierderile la 3,08 mil. lei graţie dublării câştigurilor din activitatea de bază la 5,8 mil. lei.

Compania se pregăteşte să redeschidă fabrica de cărămizi de la Zalău, după ce unitatea de producţie de la Recea, judeţul Sălaj, a func­ţionat la capacitate maximă anul trecut.

„Cel mai important obiectiv al Cemacon pentru anul acesta este obţinerea de profit net la nivelul întregului an. Sunt sigur că, odată cu încheierea procesului de restructurare financiară şi implementarea proiectelor previzionate, menite să ne asigure creşterea comercială şi operaţională, nu vom avea piedici în atingerea acestui obiectiv“, a afirmat într-un comunicat Liviu Stoleru, directorul general al Cemacon.

Compania a încheiat anul trecut cu o cifră de afaceri brută de 63,1 mil. lei, în urcare cu 31% comparativ cu 2013, iar pentru 2015 şi-a bugetat o creştere a rulajului de cel puţin 20%. Pe parcursul lui 2014 compania a continuat implementarea procedurilor pentru restructurarea creditelor bancare şi a încheiat anul cu datorii totale de 157,9 mil. lei. Societatea este controlată de fondul de investiţii KJK Fund Sicav-SIF, cu 38,7% din capitalul social, iar firma Andrei & Andrei Consultanţă are 21,4% din acţiuni. Firma de brokeraj SSIF Broker deţine 20,2% din capitalul social. Acţiunile CEON erau în stagnare ieri la preţul de 0,293 lei/titlu. La această cotaţie compania are o capitalizare bursieră de 24 mil. lei.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO