Centrala pe gaze a Petrom a mers la foc continuu într-o piaţă în care energia a ajuns la maximul anului: cauză sau efect?

11 oct 2018 Autor: Roxana Petrescu

♦ Producţia de energie a OMV Petrom, unicul producător local de petrol şi gaz, care deţine o centrală de 860 MW (mai mare decât un reactor de la Cernavodă) la Brazi, a crescut de 2,5 ori în al treilea trimestru al anului faţă de T2/2018 într-un context în care preţul energiei pur şi simplu a explodat.

Potrivit documentului în care sunt prezentaţi indicatorii operaţionali cheie din T3/2018, OMV Petrom a generat la Brazi mai bine de 1 TWh de energie (circa 10% din producţia naţională de energie din T3), faţă de 0,42TWh în T2 şi cu aproape 40% mai mult faţă de perioada similară a anului trecut.

Creşterea semnificativă a producţiei de energie a OMV Petrom se suprapune cu un context de piaţă foarte bun pentru producătorii de electricitate marcat de creşterea semnificativă a preţului, mai ales în luna septembrie.

Preţul mediu spot al energiei electrice, platfomă a bursei OPCOM care găzduieşte mai bine de 40% din tranzacţiile cu electricitate din România, a ajuns în septembrie la o medie de peste 276 lei pe MWh, după cum arată cel mai recent raport lunar publicat de bursă.

Continuarea pe ZFCorporate

ZF Corporate este serviciul de business intelligence al Ziarului Financiar. Pentru a putea avea acces la informatii trebuie să vă abonaţi la ZF Corporate sau la unul din cele 12 fluxuri ale sale, profilate pe sectoare de activitate (Bănci, Retail, Agricultură, Energie şi altele) - vezi prezentarea video a ZFCorporate. Detalii de abonare la ZF Corporate: Alexandru Matei (tel. fix: 0318.256.286) sau trimiteţi un email cu datele dumneavoastră de contact prin care solicitaţi informaţii şi abonare la adresa alexandru.matei@zf.ro. Veţi fi contactat în maximum o oră.

Articol publicat în ediţia tipărită a Ziarului Financiar din data de 11.10.2018

 
Cuvinte cheie:
Centrala pe gaze
, Petrom
, energie
, productie
, electricitate
, brazi
, opcom
Vizualizari:
Printeaza
zf.ro
Abonează-te la Închide