Burse - Fonduri mutuale

Certinvest iese pe piete externe sub aripa Aviva Investors

Certinvest iese pe piete externe sub aripa Aviva Investors

Eugen Voicu, directorul executiv al societatii de administrare Certinvest

11.03.2008, 20:41 23

Certinvest, societatea de administrare a investitiilor din cadrul grupului Aviva, a devenit membra a retelei internationale de investitii Aviva Investors, putand astfel sa distribuie propriile fonduri de investitii pe pietele externe unde grupul britanic este prezent.
Noua retea de investitii internationale a grupului britanic gestioneaza active de 316 miliarde de lire sterline (415 miliarde de euro), numarul administratorilor de investitii care sunt membri ridicandu-se la 10 si un partener.
"Vom putea distribui fondurile mutuale Certinvest pe pietele externe unde grupul Aviva este activ. In acelasi timp, fondurile de investitii internationale din cadrul grupului britanic vor putea fi distribuite pe piata locala", a declarat Eugen Voicu, directorul executiv al societatii de administrare Certinvest.
Aviva Investors va fi lansata oficial in luna septembrie si va avea operatiuni in 15 state din Europa, Marea Britanie, America de Nord si Asia. Alaturi de Certinvest, reteaua va include compania britanica Morley Fund Management, Aviva Gestion d'Actifs din Franta, CUIM Polska din Polonia, Portfolio Partners din Australia.
Preluata de grupul britanic Aviva in toamna anului trecut, societatea de administrare Certinvest va colabora cu asiguratorul britanic in vederea atragerii de investitori din cadrul grupului spre fondurile mutuale, dar si a administrarii de produse din cadrul companiei Aviva Asigurari de Viata.
In prezent, Certinvest administreaza patru fonduri deschise de investitii cumuland active de 47,1 milioane de lei (12,6 mil. euro).
La sfarsitul lunii februarie, fondurile de obligatiuni Orizont si Tezaur au raportat randamente anuale de 8,2%, respectiv de 4,8%.
Fondul de actiuni Intercapital a inregistrat un randament anual negativ de 10,8% in acelasi interval, in timp ce fondul diversificat Capital Plus a adus investitorilor un plus anual de 3,2%.
Pentru anul in curs, societatea de administrare are in plan lansarea a trei produse investitionale: un fond imobiliar, un fond de investitii cu plasamente preponderent pe piata actiunilor, si lansarea unui fond de acumulare denominat in euro structurat dupa modelul fondurilor de pensii.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO