Burse - Fonduri mutuale

CGN din China a depus singura ofertă şi a fost selectată pentru reactoarele 3/4 de la Cernavodă

Daniela Lulache, director general al Nuclearelectrica. Mediafax Foto

Daniela Lulache, director general al Nuclearelectrica. Mediafax Foto

Autor: Carol Dan, Roxana Pricop

20.10.2014, 00:05 479

Producătorul de electricitate Nuclearelectrica (SNN) a selectat compania China General Nuclear PowerCorporation (CGN) pentru dezvoltarea proiectului unităţilor 3 şi 4 de la Cernavodă, investiţie de 6,5 miliarde de euro.

„Astăzi, 17 octombrie 2014, s-a semnat scrisoarea comună privind intenţia de realizare a proiectului, conform acestei etape din procedura de selecţie“, a anunţat Daniela Lulache, director general al Nuclearelectrica.

China General Nuclear Power Corporation a fost singurul ofertant. Compania chineză va fi acţionar majoritar în compania de proiect care va derula investiţia de 6,5 miliarde de euro.

WikiZF: Profilul companieiNuclearelectrica

„Conform calendarului actualizat, următoarele etape ale procesului de selecţie sunt: negocierea şi semnarea Memorandumului de Înţelegere privind implementarea în comun a Proiectului şi negocierea Actului Constitutiv şi Acordului Investitorilor ale noii Companii de proiect. Memorandumul de Înţelegere privind implementarea în comun a Proiectului va fi supus aprobării Adunării Generale a Acţionarilor SNN“, potrivit Nuclearelectrica.

China General Nuclear Power Corporation a fost înfiinţată în 1994 şi este cel mai mare producător chinez de energie nucleară, având în operare 11 reactoare cu o capacitate instalată de 11.620 MW. Comparativ, capacitatea totală de producţie a energiei a României este de circa 20.000 MW.

Statul deţine, prin Departamentul pentru Energie, 81,3% din acţiunile Nuclearelectrica, iar Fondul Proprietatea controlează 9,7% din titluri. Acţiunile SNN au închis şedinţa de vineri în creştere cu 1,96%, până la 7,76 lei/titlu. Compania are o capitalizare bursieră de 2,186 miliarde de lei.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO