Burse - Fonduri mutuale

Christina Verchere, OMV Petrom: Piaţa dă semne timpurii de revigorare, dar incertitudinea predomină. Declinul economic din 2020 a fost mai mic decât se anticipase iniţial

Christina Verchere

Christina Verchere

Autor: Roxana Petrescu

30.04.2021, 00:07 1793

Efectele pandemiei se văd în bilanţul OMV Petrom, unicul producător local de petrol şi gaze, primul trimestru din 2021 fiind cel mai slab start de an pentru firmă din 2016 încoace, din punctul de vedere al profitului net raportat.

Grupul a terminat primul trimestru din an cu vânzări de 4,8 miliarde de lei (circa 1 mld. euro), cu 20% mai mici faţă de perioada similară a anului trecut, în timp ce profitul net al perioadei a fost de 573 de milioane de lei, în scădere cu 12%. Compania a terminat primele trei luni cu 9.224 de angajaţi, unu din patru salariaţi fiind disponibilizaţi faţă de primele trei luni din 2020. Investiţiile au fost tăiate cu 40%, ceea ce s-a reflectat imediat în producţia de petrol şi gaze, cu 7,6% mai mică, arată raportul trimestrial al firmei. Estimările sunt însă mai optimiste pentru restul anului.

„Am observat că declinul economic din 2020 a fost mai mic decât se anticipase iniţial, în timp ce, pentru acest an, revenirea economică a fost anticipată la 4,3% de guvernul român şi la 6% de FMI. Piaţa din România prezintă semne timpurii de revigorare, pe fondul derulării campaniei de vaccinare. Cu toate acestea, incertitudinea predomină în contextul crizei COVID“, spune Christina Verchere, CEO-ul OMV Petrom.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO