Burse - Fonduri mutuale

Claudiu Cazacu, XTB: Revenirea rapidă a Bursei de la Bucureşti aproape şterge declinul de la 1 ianuarie. BVB, peste SUA, Germania sau state din regiune

Claudiu Cazacu, con­sulting strategist în cadrul XTB România

Claudiu Cazacu, con­sulting strategist în cadrul XTB România

24.03.2022, 00:03 209

După o serie de scăderi accentuate, însoţite de mişcări puternice de migrare spre teritoriile de refugiu, în februarie şi prima săptămână din martie, bursele au început o revenire rapidă.

Minimele pe indicii bursieri s-au înregistrat acum două săptămâni.

Indicele BET de la Bucureşti a recuperat 19,7% din minime (7 mar­tie) până la închiderea zilei de marţi, 22 martie, scrie Claudiu Cazacu, con­sulting strategist în cadrul XTB România. Indicele DAX, din Germania, a avansat cu 16,4% în aceeaşi perioadă, iar S&P 500 din SUA s-a apreciat cu 8,5%, în timpul dintre minime şi ultima tranzacţie din 22 martie. 

Cu toate acestea, S&P 500 are încă un minus de 5.9% anul curent, iar DAX unul de 9,7%. BET stă mai bine, cu un minus de doar 2,5%.Scăderile iniţiale au fost mai mari, în Germania şi România, în termeni procentuali, faţă de SUA, şi revenirile au fost mai consistente, dar, inte­resant, nu îndeajuns pentru a aduce o apropiere solidă de maxime în Germania.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO