Burse - Fonduri mutuale

„Colac de salvare“ de 3 mil. euro pentru investitorii loviţi de valul scăderilor

„Colac de salvare“ de 3 mil. euro pentru investitorii...

Autor: Roxana Pricop

25.08.2015, 00:03 489
Un pachet de 15.000 de titluri de stat destinate populaţiei a fost transferat printr-o singură tranzacţie în şedinţa de ieri pentru o sumă de 15,1 milioane de lei (3,4 mil. euro).

Tranzacţia a avut loc în condiţiile în care piaţa de acţiuni a fost afectată de scăderi masive, de până la minus 8%, din cauza turbulenţelor de pe pieţele financiare externe. Cum pe bursa de la Bucureşti investitorii nu pot face short-selling pentru a se proteja de corecţiile negative ale acţiunilor, vânzarea acestui pachet de titluri de stat a acţionat ca un colac de salvare pentru investitorii care au vândut din acţiuni. Aceştia se pot proteja de corecţiile de pe piaţa de acţiuni prin plasamente în titluri de stat.

Un număr de 1.236 persoane fizice au cumpărat 64.999 de obligaţiuni de stat, scoase la vânzare de Ministerul Finanţelor în perioada 8-19 iunie, fiecare titlu de stat având o dobândă de 2,15% pe an şi o maturitate de doi ani. Valoarea nominală a unui titlu de stat este de 1.000 de lei, spre deo­se­bire de restul obliga­ţiunilor de stat listate la bursă care au o valoare nominală de 5.000 de lei şi de 10.000 de lei.

Bursa de la Bucureşti a scăzut ieri cu 6,3%, cel mai mare declin din ultimii şase ani. Faţă de începutul anului, indicele BET, al celor mai lichide zece acţiuni listate la Bucureşti, are un minus de 3,5%.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO