Burse - Fonduri mutuale

Compania de securitate cibernetică Safetech Innovations îl recrutează pe Ionuţ Georgescu, executiv cu peste 21 de ani de experienţă în industria IT, pentru funcţia de director de operaţiuni la nivelul grupului

Victor Gânsac, Preşedinte Consiliu de Administraţie şi CEO al Safetech Innovations

Victor Gânsac, Preşedinte Consiliu de Administraţie şi CEO al Safetech Innovations

Autor: Cristina Bellu

02.05.2023, 10:00 1850

Safetech Innovations, companie românească de securitate cibernetică listată la Bursa de Valori Bucureşti sub simbolul SAFE, anunţă cooptarea lui Ionuţ Georgescu, un executiv cu peste 21 de ani de experienţă în industria de IT şi securitate informaţională, şi numirea acestuia în funcţia de Director de Operaţiuni (COO) la nivelul grupului.

Înainte de a se alătura echipei Safetech Innovations, Ionuţ Georgescu a deţinut funcţia de Senior Manager, Advanced Security Analysis în cadrul Dell Securworks, unde a coordonat echipe multinaţionale multiple care au livrat servicii de securitate pentru companii internaţionale de top. De asemenea, între anii 2015-2017, acesta a lucrat în cadrul Safetech Innovations, perioadă în care a contribuit la dezvoltarea STI-CERT, un centru specializat de răspuns la incidente de securitate cibernetică, din poziţia de Technical Security Manager.

În noua poziţie, Ionuţ Georgescu va deţine un rol esenţial în cadrul strategiei globale a Safetech Innovations. Principalul obiectiv al acestuia va fi legat de poziţionarea companiei ca un furnizor de top de servicii şi soluţii de securitate cibernetică în România, Marea Britanie, SUA şi Emiratele Arabe Unite, ţări în care Safetech Innovations deţine filiale. Pe termen mediu şi lung, Safetech Innovations vizează crearea de echipe de vânzări şi tehnice de pre-vânzări în fiecare locaţie în care are înfiinţate aceste filiale.

„În urma investiţiilor efectuate pe parcursul anului 2022 în extinderea la nivel internaţional, în Marea Britanie, SUA şi Emiratele Arabe Unite, Safetech Innovations are un potenţial de creştere semnificativ. Ionuţ Georgescu deţine o experienţă vastă şi o expertiză solidă în domeniul securităţii cibernetice, ceea ce reprezintă un atu important pentru compania noastră, având în vedere că sectorul de securitate cibernetică se află într-un progres continuu. Suntem convinşi că împreună vom dezvolta compania la nivel global şi că vom transforma Safetech Innovations într-un jucător de top în furnizarea de servicii şi soluţii de securitate cibernetică”, spune Victor Gânsac, Preşedinte Consiliu de Administraţie şi CEO al Safetech Innovations.

La nivelul anului 2023, principalele obiective ale Safetech Innovations se axează pe consolidarea afacerii companiei în România, atât prin creşterea numărului de clienţi noi, cât şi a numărului de contracte recurente, precum şi dezvoltarea filialelor, cu precădere cele din Marea Britanie şi SUA. În ceea ce priveşte SUA, recent, compania a înfiinţat oficial entitatea locală, iar în perioada următoare activitatea acesteia se va concentra pe aspecte de operaţionalizare, precum angajarea a două persoane, un expert în vânzări şi un altul în pre-vânzări şi încheierea de parteneriate cu vendori locali.

În acest context, în 2023, Safetech Innovations vizează, la nivel consolidat, o cifră de afaceri de 58,1 milioane de lei şi un profit net de 13,9 milioane de lei. De asemenea, compania are în plan introducerea de servicii şi soluţii noi, precum testări avansate de securitate cibernetică. În plus, pe lângă continuarea dezvoltării produselor proprii, iSAM, ToR-SIM şi SafePic, Safetech Innovations are în vedere crearea unui nou produs al companiei, din resurse proprii, şi prin intermediul căruia clienţii vor fi sprijiniţi în procesul de recuperare a datelor pierdute în urma unui atac cibernetic.

Safetech Innovations este listată pe Piaţa Principală a Bursei de Valori Bucureşti începând cu data de 6 februarie 2023 şi se tranzacţionează sub simbolul SAFE.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO