Burse - Fonduri mutuale

Companiile din indicele BET intră în sezonul raportărilor

Companiile din indicele BET intră în sezonul raportărilor

Autor: Ioana Tudor

25.07.2014, 00:05 402
Cele mai lichide zece companii listate la bursă şi incluse în indicele BET, principala referinţă a bursei de la Bucureşti, vor începe îşi facă publice rezultatele financiare pentru primul semestru al anului între 1 şi 14 august.
 
Prima companie care îşi va publica rezultatele financiare primele şase luni este BRD SocGen (simbol bursier BRD), a doua bancă din România după valoarea activelor. Banca a înregistrat profit net de 62 milioane de lei (14 mil. euro) în primul semestru al anului trecut, cu 58% peste nivelul din aceeaşi perioadă a anului 2012, graţie reducerii cheltuielilor operaţionale, care a presupus reducerea numărului de sucursale şi de salariaţi. În ultima lună, acţiunile BRD au scăzut cu 2,3%.
 
Pe 4 august sunt aşteptate rezultatele financiare ale Băncii Transilvania (TLV), a treia bancă din sistem în funcţie de active, care a raportat profit în stagnare anul trecut, de 180,19 mil. lei (41 mil. euro). Titlurile băncii au crescut cu peste 5% în ultimele şase luni, iar valoarea de piaţă a companiei a depăşit anul acesta 1 miliard de euro. În prezent, Banca Transilvania are o capitalizare de 4,62 miliarde de lei (1,05 mld. euro).

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO