Burse - Fonduri mutuale

Conferinţa ZF Piaţa de capital 2022. Milan Pruşan, NN Investment Partners: Ne dorim o aterizare uşoară şi sperăm ca în primele trimestre ale anului viitor să vorbim din nou despre revenirea pieţelor

Milan Pruşan, managing director al NN Investment Partners

Milan Pruşan, managing director al NN Investment Partners

Autor: Alex Ciutacu

27.10.2022, 08:25 184

♦ Administratorul de fonduri mutuale spune că obligaţiunile au redevenit o plasă de siguranţă pentru investitori. 

Investitorii speră ca în primele trimestre ale anului viitor să se întrevadă aşa-numita perioadă de revenire a pieţelor bursiere, însă „mini­mele“ reprezintă în continuare un moment greu de prezis, a explicat Milan Pruşan, managing director al NN Investment Partners, în conferinţa ZF Piaţa de capital 2022. 

„Este greu să discuţi despre minime, pe de altă parte pieţele financiare sunt o industrie a încrederii şi probabil că încredrea restabilită va fi cea care va dicta momentul de atingere a unui anumit minim. (...) Investitorii se ghidează după două mari forţe, frică şi lăcomie, iar când vorbim de minime vedem mai mult zona de frică. Când se va materializa frica şi vom vedea o oarecare capitulare a pieţelor probabil va fi mai concret.

„Pe de altă parte, ne dorim această aterizare uşoară şi sperăm ca în primele trimestre ale anului viitor să vorbim din nou despre perioada de revenire“.

Şeful administratorului de fonduri mutuale consideră că sunt „multe necunoscute“ în momentul de faţă, iar ancora principală pentru pieţe stă în deciziile băncilor centrale. 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO