Burse - Fonduri mutuale

Conpet, dacă ar fi introdus astăzi în BET, ar avea o pondere de 1,2%

Conpet, dacă ar fi introdus astăzi în BET, ar avea o...

Autor: Liviu Popescu

07.10.2016, 00:08 539

Conpet Ploieşti (COTE), care timp de şase luni va fi pe lista de mo­ni­to­rizare a BVB pentru calculul noilor indici, ar avea o pondere de 1,2% din compoziţia BET, refe­rinţă pentru bursa locală, dacă ar fi introdus as­tăzi. Astfel, transportatorul de ţiţei ar fi peste com­panii precum Nuclearelectrica, care are o pon­dere în BET de 1,12% şi Bursa de Valori (0,78%), potrivit calculelor Intercapital. Conpet va rămâne pe watchlist (lista de monitorizare) până în martie 2017, când va fi luată decizia de a introduce sau nu compania la calculul indicilor BET şi BET-TR.

„Ponderea este raportată la preţul de închi­dere de miercuri şi a fost estimată ţinând cont de metodologia BVB pentru BET, în care se sti­pu­lează că o companie nu poate avea o pon­dere mai mare de 20%”, a explicat Ronnie Khreis, analist la compania de brokeraj Inter­capital.

Operatorul bursier de la Bucureşti a intro­dus de pe 5 octombrie reguli noi pentru indicii BET şi BET-Total Return (cel din urmă urmă­reşte şi dividendele acordate de companiile din BET) şi a mărit numărul de companii incluse în in­dici de la 10 la maxim 15. Astfel, BET şi BET-TR vor avea o componenţă variabilă faţă de nu­mărul fix de 10 companii în prezent. Bursa a introdus în acest sens watchlist, adică o listă pe care se vor afla companiile monitorizate pentru posibila includere în cei doi indici. Companiile vor rămâne şase luni în watchlist, până la luarea unei decizii. Prima companie introdusă de BVB în watchlist este Conpet Ploieşti.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO