Burse - Fonduri mutuale

​Consiliul Bursei a anunţat că va convoca AGA pentru alegerea unor noi membri. Data urmează să fie anunţată

Autor: Andrei Chirileasa

14.11.2011, 19:42 188

Consiliul de Administraţie al Bursei de Valori Bucureşti (BVB) a anunţat că va da curs solicitării unui grup de acţionari privind convocarea adunării generale a acţionarilor (AGA), în vederea alegerii unui nou CA.

"A fost analizată solicitarea unui grup de acţionari privind convocarea Adunării Generale a Acţionarilor. În acest sens, Consiliul Bursei a decis să deruleze operaţiunile necesare îndeplinirii acestei solicitări, chiar dacă formal există anumite aspecte care chestionează validitatea cererii. Consiliul apreciază că trebuie să promoveze standardele guvernanţei corporative şi în acest sens a cerut executivului să facă o propunere în sensul solicitării, propunere care să fie formal aprobată în şedinţa Consiliului Bursei programată pentru data de 24 noiembrie 2011", se arată într-un comunicat al BVB.

Un grup de acţionari care deţin 9,4% din capitalul BVB a solicitat convocarea AGA în vederea alegerii unor noi membri în Consiliul de Administraţie. Unii acţionari, care şi-au majorat deţinerile la BVB după listarea acţiunilor, la mijlocul anului trecut, spun că actualul CA, ales înainte de listare, nu mai este reprezentativ. Şi în primăvară a existat o solicitare similară din partea unor acţionari ai BVB, care a fost respinsă însă de Consiliul Bursei pentru că nu ar fi îndeplinit condiţiile cerute de statut. Acea decizie i-a atras un val de critici actualei conduceri a BVB.

Consiliul Bursei a mai votat ca ordinea de zi a viitoarei AGA să includă şi aplicarea votului cumulativ la alegerea administratorilor

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO