Burse - Fonduri mutuale

Consortiul condus de RBS va prelua ABN Amro Securities

08.10.2007, 19:07 37

Comisia Nationala a Valorilor Mobiliare (CNVM) a aprobat la finele saptamanii trecute cererea consortiului condus de Royal Bank of Scotland (RBS) privind preluarea unui pachet de 98,11% din actiunile societatii de brokeraj ABN Amro Securities Romania, dupa finalizarea preluarii grupului olandez ABN Amro.
Royal Bank of Scotland Group, grupul belgiano-olandez Fortis si banca spaniola Santander, care formeaza consortiul ofertant, vor putea detine indirect participatii de 37,6%, 33,12%, respectiv 27,39% din ABN Amro Securities, operatiunile aferente atingerii acestor pozitii urmand sa fie realizate prin intermediul societatii RFS Holding.
"Dobandirea de catre The Royal Bank of Scotland Group plc, Fortis NV, Fortis SA/NV si Banco Santander a calitatii de actionari semnificativi indirecti ai societatii de servicii de investitii financiare ABN Amro Securities Romania Bucuresti se va realiza la data obtinerii de catre RFS Holding BV a calitatii de actionar al ABN Amro Holding", au precizat reprezentantii CNVM. Surse din cadrul consortiului sustin ca ABN Amro Romania va intra in portofoliul Royal Bank of Scotland, dupa finalizarea tranzactiei.
Consortiul condus de Royal Bank of Scotland este foarte aproape sa preia grupul olandez, ceea ce ar constitui cea mai mare tranzactie din istoria sectorului bancar mondial.
Compania de brokeraj ABN Amro Securities este una dintre cele mai mici societati de brokeraj de la Bursa de Valori Bucuresti, cu tranzactii cu actiuni in valoare de 3,56 mil. euro in primele noua luni ale anului. ABN Amro Securities este mai activa pe piata de obligatiuni, intermediind ofertele de obligatiuni derulate de Banca Mondiala in 2006 si de Banca Europeana de Investitii la inceputul acestui an.
Grupul Royal Bank of Scotland, fondat in 1727, avea la jumatatea anului active totale de 1.011,3 miliarde de lire sterline (aproape 1.459 de miliarde de euro).

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO