Burse - Fonduri mutuale

Corecţiile bursei au adus Fondul Oamenilor de Afaceri pe pierderi

01.09.2010, 17:30 167

Fondul Oamenilor de Afaceri, administrat de societatea SAFIInvest şi listat pe piaţa RASDAQ sub simbolul XFOA, a încheiatprimul semestrul cu pierderi de 2,8 mil.lei, în contextulcorecţiilor din al doilea trimestru al anului când principalulindice al bursei au pierdut 20%.

În primele trei anului ale anului, fondul a obţinut un profit4,89 mil.lei, rezultatul fiind alimentat de aprecierile cotaţiiloracţiunilor şi de veniturile obţinute din vânzarea acţiunilor dinportofoliu.
Potrivit administratorului, veniturile fondului din primul semestrus-au ridicat la 7,6 mil.lei, din care 6,3 mil.lei reprezintăveniturile din investiţii financiare cedate. Cheltuielile fonduluiau fost în valoare de 10,4 mil.lei în primul semestru, din carecheltuieli cu investiţiile financiare cedate sunt în valoare 8,8mil.lei.

La finele primului semestru, fondul avea investit aproape 80%din activele de 18,9 mil.lei în acţiuni, principalele deţinerifiind acţiunile BRD, Banca Transilvania, cele ale SIFBanat-Crişana, SIF Moldova şi cele ale SIF Oltenia.

În primul semestru, activele nete ale FOA au scăzut cu circa 13%până la 18,9 mil.lei.

Pe piaţa RASDAQ, titlurile XFOA au înregistrat o apreciere de0,6% în primul semestru. Pe 16 august, ultima şedinţă bursieră încare s-au tranzacţionat titlurile XFOA, capitalizarea bursieră afondului de investiţii era de 11,1 mil.lei.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO