Burse - Fonduri mutuale

Cristescu a mai luat 2% din Dafora Mediaş

Autor: Adrian Cojocar

24.10.2010, 23:44 33

Foraj Sonde Craiova (FOSB), com­panie con­tro­lată de omul deafaceri Marius Cristescu, a fost raportată pe Bursă cu oparticipaţie de 7,05% din acţiunile Dafora Mediaş (DAFR), deţinutăde Gheorghe Călburean.

Foraj Sonde Craiova şi Dafora Mediaş se luptă pe piaţa de forajpentru contractele Petrom şi Romgaz, cele două com­panii fiindprintre cei mai mari jucători de pe piaţă şi concurenţi direcţi.Cristescu, care este unul dintre cei mai mari industriaşi dinRomânia, a con­tinuat să cumpere în ulti­mele luni acţiuni la firmacon­curentă Dafora, deşi se află în conflict cu proprietarulacesteia, Gheorghe Călburean, pe care l-a atacat inclusiv înin­stanţă.

Cei doi s-au duelat o perioadă prin raportări la Bursă după ceCristescu a solicitat informaţii privind contractele Dafora cucelelalte companii din grupul controlat de Căl­burean.
Mai mult, Cristescu a cerut recent divizarea Dafora, invo­cândfaptul că activitatea com­paniei pe sectorul construcţiilor mănâncăprofitul seg­mentului de foraj. Ac­ţionarii firmei au respins însăpro­pu­nerea.
Foraj Sonde Cra­iova a intrat în ac­ţio­na­riatul Dafora înprimăvara anului trecut când a fost raportată cu o participaţie de5,26% din capital.
Achiziţiile recente realizate de firma de foraj controlată deCristescu vin în contextul în care Dafora a încheiat recent maimulte contracte im­portante, printre care şi unul în valoare de 52de milioane de lei cu Romgaz.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO