Burse - Fonduri mutuale

Cum mai putem investi în energii verzi? Alex Monk, Schroders: Unul dintre segmentele noastre preferate se referă la cablurile folosite pentru conectarea parcurilor eoliene offshore

Cum mai putem investi în energii verzi? Alex Monk,...

Autor: Eduard Ivanovici

14.04.2022, 17:06 125

Pe lângă firmele care oferă un nivel ridicat de inovaţie, investitorii se pot orienta în industria energiei verzi şi către companii convenţionale, sugerează Alex Monk, portofolio manager, Global Resources Equities, Schroders, prezent în timpul evenimentului de predicţii macroeconomice CFA Forecast Dinner 2022, ediţia cu numărul 16.

„Este un loc foarte important unde investitorii se pot uita. Unul dintre segmentele noastre preferate se referă la cablurile pentru conectarea parcurilor eoliene offshore şi care se concentrează asupra proceselor de tranziţie/distribuţie. Pe lângă tehnologiile climatice, care sunt extrem de atractive şi vor oferi o mulţime de opţiuni investitorilor, ne plac şi companiile „plictisitoare” care reprezintă coloana vertebrală a acestei tranziţii. Putem găsi şi aici randamente interesante”, a spus reprezentantul companiei britanice de gestionare a activelor.

 

Alte declaraţii:

 
  • Este un întreg lanţ de valori care trebuie să joace un rol în contextul actual. Nu este vorba doar de producerea energiei regenerabile, ci despre extindere, vorbind aici despre modul în care distribuim energie. Însă intră în ecuaţie şi partea de cerere, aspect ce tinde să se piardă în calcule când discutăm despre tranziţia energetică. Dacă încă mai conducem maşini care folosesc petrol sau ne încălzim casele folosind gaze, va fi extrem de greu să efectuăm tranziţia.
 
  • Cred că o parte imensă dintre investiţii trebuie să meargă către zona de producţie şi aprovizionare, însă trebuie să cheltuim, de asemenea, în ceea ce priveşte cererea, ajutând oamenii să se îndepărteze de vehiculele prin combustie internă şi să meargă spre maşini electrice. Trebuie să vorbim şi despre cum ne încălzim casele.
 
  • Ceea ce subliniază (războiul din Ucraina – n.r.) este importanţa siguranţei în ceea ce priveşte energia. O bună parte din importanţa tranziţiei energetice din ultimii ani a fost decarbonizarea, iar atingerea neutralităţii este ţelul final (...) Avem tehnologia pentru a face asta, însă este vorba de crearea unui cadru de reglementare, astfel încât investitorii să devină confortabili în acest sens.  
 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO