Burse - Fonduri mutuale

Cum s-a interpus Pogonaru în lupta dintre SIF Oltenia şi Cătălin Chelu pentru controlul Argus

Cum s-a interpus Pogonaru în lupta dintre SIF Oltenia şi Cătălin Chelu pentru controlul Argus

Autor: Adrian Cojocar

24.07.2011, 18:30 1286
Prodplast Bucureşti (PPL), firmăcontrolată de omul de afaceri Florin Pogonaru, a achiziţionatrecent o participaţie de 5,5% din acţiunile producătorului deuleiuri vegetale Argus Constanţa (UARG) care au fost în ultimelesăptămâni intens disputate de Cătălin Chelu şi SIF Oltenia încondiţiile în care fiecare încearcă să-şi asigure controlulcompaniei.

Chelu deţine circa 40,5% din acţiunile Argus, în timp ce SIFOltenia are o participaţie de circa 32%.

Achiziţia realizată de Prodplast la Argus vine în contextul în careSIF Oltenia este unul dintre principalii acţionari aiproducătorului de mase plastice, cu o deţinere de 22,86% iarpachetele de acţiuni Argus disponibile la vânzare sunt tot maipuţine.


Totodată, Prodplast a fost raportată recent cu achiziţia unorpachete de acţiuni la SIF Oltenia.
Petre Ghibu, despre care existăinformaţii că este un apropiat al lui Florin Pogonaru deţinefuncţia de administrator la SIF Oltenia. Ghibu este directorulgeneral şi acţionar la una dintre firmele controlate de Pogonaru,respectiv Central European Financial Services, potrivitraportărilor publicate pe bursă şi pe site-ul SIFOltenia.


Vineri, acţiunile Argus au pierdut 25% din valoare după ce s-autriplat în decurs de circa o săptămână însă ordinele scoase lavânzare de către investitori au fost mici, transferurile cumulând220.000 de lei.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO