Finanţe personale

Cuprul şi zincul au urcat cu peste 30% în trei trimestre. Cum poate un investitor din România să investească în metale?

5 oct 2017 Autori: Liviu Popescu , Dan Grigore Ivan

Cele mai bune investiţii în primele trei trimestre au fost cuprul (apreciere de 34%), zincul (30%) şi indicele ATX al bursei de la Viena (27,5%), în timp ce perdanţii perioadei ianuarie-septembrie sunt investitorii care s-au orientat spre zahăr, cafea şi porumb.

“Pentru un investitor, cel mai potrivit mijloc de a lua expunere, spre exemplu, pe cupru sau zinc este prin intermediul unor fonduri de investiţii care urmează o strategie de investiţii ce vizează contracte futures pe cotaţiile acestor metale pe pieţele specifice unde acestea se tranzacţionează”, explică Mihai Căruntu, analist senior piaţa de capital de la BCR, cea mai mare bancă din România.

Indicele de referinţă BET al BVB a urcat cu circa 11% în primele nouă luni, iar indicele WIG20 al bursei de la Varşovia are plus circa 26%.

 

Continuarea pe ZFCorporate

ZF Corporate este serviciul de business intelligence al Ziarului Financiar. Pentru a putea avea acces la informatii trebuie să vă abonaţi la ZF Corporate sau la unul din cele 12 fluxuri ale sale, profilate pe sectoare de activitate (Bănci, Retail, Agricultură, Energie şi altele) - vezi prezentarea video a ZFCorporate. Detalii de abonare la ZF Corporate: Alexandru Matei (tel. fix: 0318.256.286) sau trimiteţi un email cu datele dumneavoastră de contact prin care solicitaţi informaţii şi abonare la adresa alexandru.matei@zf.ro. Veţi fi contactat în maximum o oră.

Articol publicat în ediţia tipărită a Ziarului Financiar din data de 05.10.2017

 
Cuvinte cheie:
Cuprul
, zincul
, metale
, burse
, piete bursiere
, investitor
, indice
Vizualizari:
Printeaza
zf.ro
Abonează-te la Închide