Burse - Fonduri mutuale

Dafora a mai luat 12% din Foraj Sonde Videle şi a ajuns să controleze 41,4% din acţiuni

Autor: Adrian Cojocar

20.03.2012, 17:22 760

Firma de foraj şi construcţii Dafora Mediaş (DAFR), controlată de omul de afaceri Gheorghe Călburean, a cumpărat ieri un pachet de circa 12% din acţiunile Foraj Sonde Videle (FOJE) după ce luna trecută a intrat în acţionariatul companiei prin mai multe tranzacţii realizate pe bursă care au cumulat 28,6% din capitalul societăţii.

Cel mai probabil vânzătorul a fost de această dată Ion Sfintes, care deţinea o participaţie similară, de 12% din acţiuni.

Dafora este în prezent cel mai mare acţionar al Foraj Sonde Videle şi ar putea să lanseze o ofertă publică de preluare după ce a ajuns la o participaţie de control, de peste 33% din acţiuni.

Călburean a declarat după achiziţia din februarie că Foraj Sonde Videle a fost de-a lungul anilor un actor constant pe piaţa serviciilor de foraj din România şi că investiţia se poate dovedi inspirată având în vedere perspectivele pe care această companie le are pe termen mediu şi lung.

Dafora urmăreşte de asemenea să-şi consolideze poziţia de piaţă, unde ocupă în prezent poziţia de lider.

Cea mai mare achiziţie de până în prezent a omului de afaceri este cea realizată la Condmag Braşov (COMI) tot prin intermediul Dafora Mediaş care a avut loc în anul 2007. Condmag are în prezent o capitalizare de 61,7 mil. lei.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO