Burse - Fonduri mutuale

Dafora, „penalizată” cu 4 mil. lei pentru insolvenţă

Dafora, „penalizată” cu 4 mil. lei pentru insolvenţă

Autor: Roxana Pricop

05.06.2015, 00:02 745

Acţiunile companiei de foraj Dafora Mediaş (DAFR), controlată de omul de afaceri Gheorghe Călburean, au scăzut ieri cu peste 14%, pentru a doua şedinţă consecutivă la rând, investitorii reacţionând la intenţia companiei de a-şi cere insolvenţa.

În urmă cu două zile, pe 3 iunie, conducerea Dafora a anunţat pe bursă faptul că este nevoită să îşi ceară intrarea în insolvenţă din cauza deteriorării situaţiei financiare. Afa­cerile au fost trase în jos de petrolul ieftin, de lipsa de contracte, iar compania nu mai dispune de bani pentru a-şi achita creditele, amenda la Consiliul Concurenţei şi nici obligaţiile către bugetul de stat.

Titlurile DAFR se tranzacţionau ieri la o cotaţie de 0,0114 lei, cu aproape 30% sub cotaţia din 2 iunie, şedinţa ante­rioară anunţului de cerere a insolvenţei. Scăderea acţiu­nilor a şters 4,3 mil. lei din capitalizarea bursieră a com­paniei.

Dafora, cea mai mare companie de foraj, a ajuns astfel să valo­reze doar 11,4 milioane de lei. Scăderea acţiunilor DAFR s-a derulat pe volume mai ridicate decât de obicei. În şedinţa de tranzacţionare de ieri, investitorii au tran­zac­ţionat acţiuni DAFR de peste 170.000 de lei, în condiţiile în care rulajele într-o zi „obişnuită” erau de sub 10.000 de lei.

 
 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO