Burse - Fonduri mutuale

De la cine primeşte ajutor Elon Musk pentru a cumpăra Twitter: Platforma crypto Binance, compania de investiţii de capital Sequoia, miliardarul Larry Ellison şi prinţul saudit Alwaleed

Pe 14 aprilie, Elon Musk, cel mai bogat om din lume, s-a oferit să cumpere reţeaua de social media Twitter pentru 54,2 dolari per acţiune

Pe 14 aprilie, Elon Musk, cel mai bogat om din lume, s-a oferit să cumpere reţeaua de social media Twitter pentru 54,2 dolari per acţiune

Autor: Eduard Ivanovici

05.05.2022, 15:42 353

O nouă serie de rapoarte depuse joi la SEC (Securities and Exchange Commission – autoritatea de reglementare a burselor americane) arată că miliardarul Larry Ellison, cofondator al gigantului tech Oracle, crypto exchange-ul Binance şi compania de investiţii Sequoia Capital se află pe lista investitorilor care îl susţin pe Elon Musk în efortul său de a cumpăra Twitter pentru 44 de miliarde de dolari, relatează CNBC.

Documentele publicate la SEC scot la iveală faptul că Musk a obţinut până acum 7,14 miliarde de dolari.

Larry Ellison a contribuit cu un miliard de dolari, devenind unul dintre cei mai mari susţinători ai tranzacţiei, în timp ce Sequoia i-a oferit CEO-ului Tesla 800 de milioane de dolari. Binance, care a beneficiat de dragostea lui Musk pentru criptomonede, a oferit în împrumut 500 de milioane de dolari.

Pe lista firmelor de investiţii care îl susţin pe Elon Musk se mai află Qatar Holding (fondată de Autoritatea de Investiţii a statului Qatar, conform crunchbase.com), care a promis în acest sens 375 de milioane de dolari, şi grupul de asset management şi brokeraj Fidelity, cu 316 milioane de dolari.

Prinţul saudit Alwaleed Bin Talal Abdulaziz, care este deja investitor la Twitter, s-a angajat în cumpărarea a 34.948.975 de acţiuni care valorează circa 1,8 miliarde de dolari. El afirma pe 14 aprilie că încercarea lui Musk de a cumpăra Twitter pentru 54,2 dolari per acţiune nu se apropie de „valoarea intrinsecă a companiei”, având în vedere „perspectivele ei de creştere”.

„Fiind unul dintre cei mai mari acţionari pe termen lung ai Twitter, @Kingdom_KHC şi cu mine respingem această ofertă”, scria prinţul saudit pe reţeaua de socializare. KHC reprezintă firma de investiţii Kingdom Holding Company, condusă de prinţul saudit Alwaleed.

Înaintea şedinţei de tranzacţionare de astăzi, preţul unei acţiuni Twitter atingea 49,06 dolari, cu 10,5% sub oferta înaintată de Elon Musk.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO