Burse - Fonduri mutuale

Dezvoltatorul imobiliar Impact Developer & Contractor aprobă derularea unei emisiuni de obligaţiuni de maxim 20 mil. euro

Dezvoltatorul imobiliar Impact Developer & Contractor...

Autor: Eduard Ivanovici

01.05.2023, 00:00 165

Impact Developer & Contractor (IMP), prima companie de real estate listată la Bursa de la Bucureşti, a aprobat desfăşurarea unei emisiuni de obligaţiuni în valoare totală de maximum 20 de milioane de euro în una sau mai multe tranşe.

Decizia a fost luată în timpul adunării generale a acţionarilor, ca urmare a propunerii acţionarului majoritar Gheorghe Iaciu. „S-a aprobat emisiunea de obligaţiuni de către societate (indiferent dacă sunt nominative sau la purtător, garantate sau negarantate, în formă materializată sau dematerializată, dacă vor fi listate la orice bursă sau nu şi/sau denominate în lei, euro, orice altă monedă sau orice combinaţie a celor de mai sus), având o valoare nominală maximă totală de 20.000.000 EUR sau echivalentul acestei sume în orice altă monedă şi cu o scadenţă de minimum 24 de luni, maximum 60 de luni” potrivit unui raport de la BVB.

Acţiunile IMP se tranzacţionează în scădere cu 26,6% în ultimul an, pe un rulaj de 35,6 milioane de lei şi un indice BET în coborâre cu 3,4%. Controlată în proporţie de circa 58% de antreprenorul Gheorghe Iaciu, compania este evaluată la 766,5 milioane de lei. În urma AGA s-a aprobat inclusiv suplimentarea valorii cu care Consiliul de Administraţie are dreptul să decidă majorarea capitalului social, conform unei hotărâri a acţionarilor din octombrie 2022, de la 250 de milioane la 350 de milioane de acţiuni, valoarea nominală neputând depăşi pragul de 87,5 milioane de lei (capital autorizat).

„Delegarea şi autorizarea Consiliului de Administraţie ca, pentru o perioadă de un an începând cu data înregistrării la Registrul Comerţului a actului constitutiv actualizat în conformitate cu punctul 3 de mai jos, să decidă şi să implementeze majorarea capitalului social al Societăţii, prin aport prin numerar, prin una sau mai multe emisiuni de acţiuni ordinare noi, cu o valoare care să nu depăşească 350 de milioane de acţiuni nou emise”, se arată în document. Compania a avut venituri la nivel consolidat de 210 milioane de lei în 2022 prin vânzarea a 275 de locuinţe. Profitul net s-a majorat cu 26% la 99 de milioane de lei.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO