Burse - Fonduri mutuale

Dr. Fischer Dental, jucător în piaţa de tehnică dentară din România controlat de dr. Antoaneta Fischer, a achiziţionat un laborator de specialitate în Germania, o investiţie de 70.000 de euro, parte a strategiei de extindere a vânzărilor pe pieţele externe

Dr. Fischer Dental, jucător în piaţa de tehnică...

Autor: Roxana Rosu

10.10.2022, 14:21 183

Dr. Fischer Dental, jucător în piaţa de tehnică dentară din România controlat de dr. Antoaneta Fischer, a achiziţionat un laborator de specialitate în Germania, o investiţie de 70.000 de euro, plus taxe şi onorarii legale de circa 10.000 de euro, parte a strategiei de extindere a vânzărilor în Germania şi în ţările din apropiere.

Acesta este al doilea laborator de pe piaţa germană, după ce de la Dusseldorf.

Achiziţia s-a realizat prin intermediul firmei afiliate Dr. Fischer Dental GmbH. Echipa de 4 specialişti angajaţi în laborator îşi vor continua activitatea exact ca înainte de preluare. 

„Decizia de a realiza o nouă investiţie în Nordrhein-Westfalen, unde la începutul anului am deschis primul nostru laborator pe teritoriul german, în oraşul Dusseldorf, este una strategică şi bine documentată, bazată atât pe experienţa noastră ca medici stomatologi în această ţară, cât şi pe experienţa noastră de mulţi ani ca furnizor de servicii de tehnică dentară în această ţară. De asemenea, rezultatele pe care le înregistrăm de când am deschis laboratorul aici sunt unele îmbucurătoare, iar lucrul acesta întăreşte ideea că decizia noastră de a ne extinde business-ul în această zonă, cu potenţial uriaş de creştere şi localizată în proximitatea altor ţări europene, a fost foarte bună. În cadrul acestui laborator vom lucra cu echipa deja existentă, ceea ce ne conferă un grad sporit de credibilitate pe această piaţă”, a declarat Dr. Antoaneta Fischer, fondatoarea Dr. Fischer Dental. 

Compania are în spate 27 de ani de experienţă pe piaţa autohtonă şi pe cele externe, construind parteneriate pe cele mai mari pieţe dentare din Europa (Germania, Italia, Franţa, Belgia, Olanda, Suedia), cât şi Elveţia, Israel, SUA şi Canada.  

Dr. Fischer Dental  a fost fondat în 1995 de către dr. Antoaneta Fischer, medic stomatolog cu experienţă acumulată în Berlin şi Dusseldorf. Compania are circa 80 de angajaţi.

Firma, listată pe piaţa aeRO a BVB, a anunţat un profit net de 190.080 lei în primul semestru din 2022, în scădere cu 80% , la  venituri din exploatare de circa 5,3 milioane de lei, în creştere cu 1%.

Acţiunile DENT sunt deţinute în proporţie de 75% de fondatoarea Antoaneta Fischer.



 

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO