Burse - Fonduri mutuale

Emisiunea de titluri de stat Fidelis, ediţia de toamnă 2023, se încheie cu subscrieri de 535 mil. lei şi 191 mil. euro din partea micilor investitori

Emisiunea de titluri de stat Fidelis, ediţia de toamnă...

Autor: Liviu Popescu

♦ Listarea acestor instrumente cu venit fix programată pentru 9 octombrie 2023 ♦ Donatorii de sânge au investit 115 milioane de lei.

Din 18 septembrie şi până pe 3 oc­tombrie, deci pe parcursul a 12 zile de subscriere de titluri de stat Fidelis, micii investitori au mobilizat 535 mil. lei şi 191 mil. euro pe care le-au alocat în cea mai recentă finanţare prin care statul român apelează la populaţie pentru a acoperi deficitul bugetar.

Cumulat, subscrierile sunt de 1,5 mld. lei. Spre comparaţie, la precedenta finanţare, din iulie 2023, statul român a atras 2,3 mld. lei.

„Mă aşteptam ca suma să fie mai mare faţă de precedenta, mai ales prin prisma faptului că în 29 sep­tembrie au intrat sume importante de bani în conturile unor clienţi (mă refer la dividendele distribuite de FP)“, spune Marcel Murgoci, director de tranzac­ţionare la Estinvest Focşani.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO