Burse - Fonduri mutuale

Emisiunea ZF Deschiderea de Astăzi. Adrian Volintiru, Romgaz: Susţinerea investiţiilor, mai ales în Neptun Deep, nu se poate face dacă vărsăm 90% din profit cum am făcut în anii trecuţi. Pentru Neptun Deep, investiţii de 1,5 miliarde de euro

Emisiunea ZF Deschiderea de Astăzi. Zilnic de la 9.30 pe zf.ro şi facebook/zf

Autor: Tibi Oprea

03.12.2020, 09:00 447

♦ În 2020, Romgaz a distribuit investitorilor un dividend brut de 1,61 lei pe acţiune, adică 50% din profitul pe 2019 ♦ Compania de stat a acordat timp de trei ani la rând, adică în 2016, 2017 şi 2018, dividende mai mari decât profitul net ♦ Pentru următorii 5 ani, Romgaz are un program de investiţii de 15,7 mld. lei.

Adrian Volintiru, CEO-ul Romgaz (simbol bursier SNG), producător şi furnizor de gaze naturale şi cea mai valoroasă companie a statului român la bursă, spune că programul de investiţii solicitat şi ulterior votat de acţionarul majoritar Ministerul Economiei, Energiei şi Mediului de Afaceri (70%) nu poate fi susţinut dacă politica de dividende rămâne la fel de generoasă cu cea din anii trecuţi.

„Părerea mea este că şi noi şi investitorii trebuie să ne dorim exact acelaşi lucru, continuarea programului investiţional al Romgaz. După noile linii strategice pe care le-am creionat, rezultă că undeva în 2026, aş zice mai degrabă în următorii 6-7 ani, cifra de afaceri a Romgaz ar trebui şi ar putea să se dubleze. Este evident că susţinerea acestui program ambiţios de investiţii nu se poate face în condiţiile în care vom vărsa în continuare 90% din profit sub formă de dividende aşa cum am făcut în anii trecuţi. Eu ca şi director general al Romgaz mă aştept ca stakeholderii să fie alături de noi, să susţină acest program investiţional. Pentru Romgaz este esenţial să continue şi să ducă la îndeplinire investiţiile şi în acelaşi timp să minimizeze riscurile pentru toţi partenerii sociali“, spune Adrian Volintiru.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO