Burse - Fonduri mutuale

Emisiunea ZF Deschiderea de Astăzi. Marius Alexe, investitor la Bursă: S-a terminat goana după aur a investitorilor. Nu mai fug investitorii după brokeri să fie lăsaţi la plasamente, ci brokerii după investitori

Emisiunea ZF Deschiderea de Astăzi. Zilnic de la 9.30 pe zf.ro şi facebook/zf

Autor: Eduard Ivanovici

01.02.2022, 08:22 1642

♦ Marea problemă este că au venit şi companii slabe la evaluări ridicate.

Piaţa AeRO a Bursei de Valori Bucureşti ar putea înregistra scăderi semnificative anul acesta, numărul companiilor care nu îşi vor îndeplini estimările, lansate pentru a justifica evaluările mari la care s-au listat, fiind în pericol să crească, consideră Marius Alexe, investitor pe piaţa de capital locală, invitat în emisiunea ZF Deschiderea de Astăzi din 31 ianuarie.

„Investitorii au aşteptări foarte mari care nu vor fi satisfăcute şi vor fi dezamăgiţi, îşi vor pierde încrederea în AeRO, încredere care oricum scăzuse la primul test, raportarea la jumătatea anului, dovadă că de atunci nu am prea mai avut plasamente şi chiar au fost plasamente ratate. S-a cam terminat goana după aur a investitorilor. Acum nu mai fug investitorii după brokeri să fie lăsaţi la plasamente, ci fug brokerii după investitori“, spune investitorul.

Marius Alexe susţine că unii investitori vor părăsi definitiv piaţa AeRO, trimiţând preţurile unor societăţi în teritorii negative. În consecinţă, investitorii şi-ar putea îndrepta atenţia asupra altor burse, cu precădere cele americane. Printre deţinerile investitorului se găsesc producătorul de inputuri organice Norofert (NRF), furnizorul de materiale şi accesorii pentru mobilier MAM Bricolaj (MAM), producătorul de sisteme pluviale Raiko Transilvania (RKOT).

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO