Burse - Fonduri mutuale

Emisiunea ZF Deschiderea de Astăzi. Valentin Budeş, CFO Sphera: În 2022 vrem să deschidem 18 restaurante – nouă KFC, patru Pizza Hut, trei Taco Bell în România şi două KFC în Italia

Emisiunea ZF Deschiderea de Astăzi. Zilnic de la 9.30 pe zf.ro şi facebook/zf

Autor: Eduard Ivanovici

03.03.2022, 07:38 216

♦ Investiţiile, un mix de resurse proprii şi finanţare bancară.

Prin comparaţie cu 2021, anul 2022 poate fi un an semnificativ mai bun, care să marcheze sfârşitul pandemiei şi să ofere o serie susţinută de creşteri, spune Valentin Budeş, CFO al Sphera Franchise Group (SFG), operatorul în sistem de franciză al lanţurilor de restaurante KFC, Pizza Hut şi Taco Bell în România, respectiv KFC în Republica Moldova şi Italia.

„Va fi o evoluţie accelerată şi nu vom vorbi de o variaţie de 41%, aşa cum a fost în 2021, care a avut ca bază de referinţă un 2020 puternic afectat de pandemie. Anul 2022 va veni cu un număr semnificativ de restaurante noi pe care vrem să le deschidem, mai exact 18. Nouă dintre ele vor fi pentru KFC România, patru pentru Pizza Hut, trei pentru Taco Bell şi două pentru KFC Italia“, a spus CFO-ul grupului în timpul ZF Deschiderea de Astăzi din 2 martie.

Din punct de vedere al finanţării, Valentin Budeş afirmă că se va urmări aceeaşi reţetă – surse interne şi finanţare bancară. Sphera a încheiat anul trecut cu un nivel record al cash-ului, respectiv 146 mil. lei disponibili, corelaţi cu un nivel de îndatorare de 1:1 datorii nete-EBITDA.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO