Burse - Fonduri mutuale

Emisiunea ZF Deschiderea de Astăzi. Mihai Nichişoiu, specialist în pieţe de capital, TradeVille: Proiecţiile cu care am început anul 2022 şi care rămân valabile la nivelul analiştilor sunt incredibil de optimiste. Războiul din Ucraina vine pe un fundal deloc prietenos pentru pieţe

Emisiunea ZF Deschiderea de Astăzi. Zilnic de la 9.30 pe zf.ro şi facebook/zf

Autor: Eduard Ivanovici, Tibi Oprea

01.03.2022, 07:22 225

♦ O mare parte a problemei este dată de inflaţie şi înăsprirea politicii monetare a băncii centrale americane, spune brokerul Mihai Nichişoiu.

Evoluţiile viitoare ale pieţelor internaţionale de capital vor fi strâns legate de schimbările de politică monetară efec­tuate de marile bănci centrale ale lumii, în special Rezerva Federală a Statelor Unite, şi mai puţin de conflictul armat ruso-ucrainean, consideră Mihai Nichişoiu, specialist în pieţe de capital al TradeVille, prezent în ediţia din 28 fe­bruarie a emisiunii ZF Deschiderea de Astăzi.

„Ucraina este o parte a problemei, însă o parte mult mai mare este legată de inflaţie şi de ceea ce se întâmplă cu Fed-ul în 2022, deci conflictul vine pe un fundal deloc prietenos pentru pieţe“, spune Mihai Nichişoiu.

Reprezentantul TradeVille consideră, de asemenea, că ritmul inflaţiei va încetini anul acesta, însă într-un ritm mai mic decât cel preconizat, în general, de piaţă.

„Nu văd mari progrese în a face inflaţia să coboare, nici măcar dacă Fed-ul ar pierde un pic de tracţiune şi creşterea dobânzilor ar decola mai bine în Statele Unite. Aceste dobânzi se transmit destul de greu în economie, însă se transmit foarte uşor spre pieţe. Nu cred că vom izbândi în privinţa inflaţiei în 2022“, spune brokerul. Totodată, la nivelul băncii centrale americane, există o schimbate importantă de atitudine, care este mai degrabă subestimată de către pieţe.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO