Erste Bank versus Societe Generale: ce randamente au adus pe bursele internaţionale acţionarii celor mai mari bănci din România

8 dec 2017 Autor: Liviu Popescu

Société Générale, proprietarul BRD, una dintre cele mai mari bănci din România, se tranzacţionează la bursa de la Viena la 42 de euro pe acţiune, plus 5% faţă de preţul din decembrie 2016, dacă în calcul sunt luate şi dividendele de 2,2 euro pe acţiune distribuite din profitul pe 2016.

Pe de altă parte, acţiunile austriecilor de la Erste Bank, care în 2005 au cumpărat BCR care între timp a devenit şi cea mai mare bancă din România în funcţie de activele gestionate, au urcat în ultimele 12 luni cu 30% la bursa de la Viena, potrivit calculelor ZF făcute pe baza cotaţiilor de ieri după-masă. Erste Bank a plătit 1 euro dividend pe acţiune din profitul pe 2016, dublu faţă de cota din profit distribuită în anul precedent. 

Continuarea pe ZFCorporate

ZF Corporate este serviciul de business intelligence al Ziarului Financiar. Pentru a putea avea acces la informatii trebuie să vă abonaţi la ZF Corporate sau la unul din cele 12 fluxuri ale sale, profilate pe sectoare de activitate (Bănci, Retail, Agricultură, Energie şi altele) - vezi prezentarea video a ZFCorporate. Detalii de abonare la ZF Corporate: Alexandru Matei (tel. fix: 0318.256.286) sau trimiteţi un email cu datele dumneavoastră de contact prin care solicitaţi informaţii şi abonare la adresa alexandru.matei@zf.ro. Veţi fi contactat în maximum o oră.

Articol publicat în ediţia tipărită a Ziarului Financiar din data de 07.12.2017

 
Cuvinte cheie:
BCR
, crestere
, brd
, dividende
, romania
Vizualizari:
Printeaza
zf.ro
Abonează-te la Închide