Burse - Fonduri mutuale

eToro: Cele mai populare acţiuni din România în 2022. Investitorii de retail îşi păstrează încrederea în marile companii tech. Netflix intră în top 20

eToro: Cele mai populare acţiuni din România în 2022....

Autor: Eduard Ivanovici

06.01.2023, 00:03 756

Investitorii individuali par să îşi păstreze încrederea în marile acţiuni din domeniul tehnologiei, în ciuda scăderilor bursiere din 2022 care au ras sute de miliarde de dolari din valoarea de piaţă a acestora, potrivit celor mai recente date privind acţiunile de pe platforma de tranzacţionare eToro. 

Tesla a încheiat anul trecut pe primul loc în topul celor mai populare 20 de acţiuni din România pe platforma eToro, urmată de concurentul său chinez Nio şi UiPath, cu puţine alte schimbări faţă de 2021.

În ultimele 12 luni, o nouă companie a intrat în top 20 - Netflix, care l-a depăşit chiar şi pe rivalul său Disney, în preferinţele investitorilor români. Între timp, compania aerospaţială Virgin Galactic, a lui Richard Branson, şi acţiunile din domeniul tehnologiei medicale Asenus, au coborât trei locuri în ultimul an, închizând acum lista. La nivel global, au existat două noi intrări pe listă - Coca-Cola, o acţiune defensivă populară, care a înregistrat o creştere datorită sponsorizării Cupei Mondiale de fotbal, şi compania americană Intel, unul dintre cei mai mari producători de semiconductori din lume. 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO