Burse - Fonduri mutuale

Euforie la Bursa de la Bucureşti după rezultatele anunţate astăzi: Acţiunile BVB au urcat cu aproape 9%

Euforie la Bursa de la Bucureşti după rezultatele...

Autor: Ştefan Stan

11.05.2017, 11:40 1422

Indicele BET al bursei de la Bucureşti a crescut cu 0,49% după rezultatele venite astăzi de la Petrom şi Romgaz.

Acţiunile BVB au crescut cu 8,67%, în timp ce acţiunile Petrom au urcat cu 1,40%. Acţiunile Romgaz au urcat de asemenea cu 1,11%, în timp ce Transgaz a înregistrat o creştere de 0,76%.

Singurele acţiuni care au scăzut sunt BRD SocGen, care a înregistrat un declin de 1,13%, şi Nuclearelectrica, care a scăzut cu 0,58%.

OMV Petrom a înregistrat în primul trimestru un profit net de 618 milioane lei, dublu faţă de nivelul din perioada similară a anului trecut, când se situa la 288 milioane lei, potrivit raportului financiar al companiei.

În acelaşi timp, vânzările au crescut cu 27%, la 4,65 miliarde lei, susţinute de preturile semnificativ mai ridicate la petrol si de volumele mai mari ale vanzarilor de gaze naturale si electricitate, care au contrabalansat reducerea usoara a cantitatilor de produse petroliere vandute si scaderea preturilor la gaze naturale.

Producătorul naţional de gaze naturale Romgaz Mediaş a înregistrat în primul trimestru un profit net de 565 milioane lei, cu 15,7% mai mare faţă de perioada similară a anului trecut, potrivit raportului financiar al companiei.

În primele trei luni din 2016, Romgaz a raportat un proft net de 489 milioane lei.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Urmează ZF Bankers Summit'24