Burse - Fonduri mutuale

Evergent Investments dă angajaţilor şi conducerii acţiuni gratuite de 11,8 mil. lei ca parte a remuneraţiei variabile pentru 2021

Evergent Investments dă angajaţilor şi conducerii...

Autor: Tibi Oprea

31.05.2023, 00:03 209

Evergent Investment (simbol bursier EVER), una dintre cele cinci societăţi de investiţii financiare listate la Bursa de la Bucureşti, a anunţat marţi că membrii structurii de conducere şi angajaţii şi-au exercitat opţiunea de a primi acţiuni ca parte a remuneraţiei variabile pentru exerciţiul financiar 2021, urmând să fie remuneraţi cu 8,9 milioane de acţiuni reprezentând 0,9285% din capitalul social. 

Conform calculelor realizate de ZF pe baza preţului curent de tranzacţionare, pachetul de acţiuni care urmează a fi distribuite angajaţilor şi conducerii se ridică la 11,8 mil. lei. Compania iniţiază demersurile către Depozitarul Central privind efectuarea transferului acţiunilor. 

„Pentru alinierea de interese între acţionari, structura de conducere şi angajaţi, cel puţin 50% din remuneraţia variabilă constă în acţiuni ori opţiuni de a achiziţiona acţiuni în cadrul programelor de tip Stock Option Plan”, notează societatea într-un raport. 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO