Burse - Fonduri mutuale

Familia Adamescu preia conducerea Flamingo

Familia Adamescu preia conducerea Flamingo
16.09.2009, 18:03 173

Alexander Adamescu a fost numit in functia de presedinte alretailerului IT&C si de electrocasnice Flamingo International(FLA) in locul lui Dragos Simion, care a reusit sa salveze companiade la dizolvare dupa ceamai grea perioada din istoria acesteia.

Flamingo s-a confruntat in ultimul an cu o scadere dramatica avanzarilor (de 40% in primul semestru), pe fondul crizeiinternationale, dar si cu pierderi tot mai mari si dificultati peparteade finantare. Mai mult, in iulie,fondul de investitii QVT a cerut dizolvarea Flamingo. QVT si-avandut la inceputul saptamanii participatia de 22%, cumparatorulfiind firma Midfair Limited din Cipru, ai carei actionari nu suntcunoscuti. Exista insa speculatii ca in spatele tranzactiei s-arafla tot Adamescu.

"Alinierea intereselor actionarilor pe un singur plan derelansare a fost obiectivul meu principal in ultimele noua luni.Consider ca acest obiectiv a fost indeplinit, compania deblocandastfel accesul la noi resurse financiare atat din piata de capital,cat si de la banci", a declarat Dragos Simion, care crede caFlamingo poate ajunge lider pe piata de electronice sielectrocasnice in termen de trei ani.

El spune ca va ramane membru in CA pana in aprilie, dupa careintentioneaza sa se retraga.

De cealalta parte, Alexander Adamescu nu a dorit sa ofere niciunfel de comentarii privind strategia sa la Flamingo. El este membrual Consiliului de Administratie din luna aprilie, dupa ce familiaAdamescu a preluat 17,5% din Flamingo in februarie, cu un milion deeuro. Dan Adamescu, proprietarul grupului Nova Trade si almagazinului Unirea din Capitala, a preluat acum si conducereaFlamingo, companie pe la carma careia au mai trecut Marius Gheneasi Dragos Cinca.

Cinca este in continuare cel mai mare actionar, cu oparticipatie de 25% si s-a implicat mai activ in ultimele luni inconducerea companiei. El s-a retras din functia de presedinte inianuarie 2008. Cinca nu a putut fi contactat pentru comentarii. Unalt actionar important al Flamingo este Alexandru Ion Tiriac, fiulomului de afaceri Ion Tiriac, care detine 5% din actiuni.

Actiunile Flamingo au crescut ieri cu 15% dupa anuntul privindschimbarea presedintelui. Capitalizarea companiei este in prezentde 7,4 mil. euro.

Dan Adamescu, proprietarul Unirea Sh. Center,controleaza 17,5% din FLA

  • Este unul dintre cei mai bogati antreprenori locali, avandoperatiuni in imobiliare, hoteluri, asigurari, constructii simedia.
  • \A preluat in luna februarie 17,5% din actiunile Flamingo cucirca 1 mil. euro, prin intermediul firmelor Nova Trade si AstraAsigurari.
  • In aprilie l-a numit pe fiul sau, Alexander Adamescu, inConsiliul de Administratie al Flamingo, iar acum l-a numit infunctia de presedinte al CA.
  • A sustinut alaturi de Dragos Cinca recapitalizarea companiei,prin realizarea emisiunii de obligatiuni de 7 mil. euro.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO