Burse - Fonduri mutuale

Finanţe personale. Băncile listate la Bucureşti, Banca Transilvania şi BRD, la a şasea şedinţă consecutivă de scădere. Investitorii, cu gândul la decembrie 2018

Finanţe personale. Băncile listate la Bucureşti, Banca...

Autor: Liviu Popescu

30.01.2019, 00:07 2075

Acţiunile Băncii Transilvania şi ale BRD s-au depreciat marţi cu câte 2%, respectiv 1%, până la minimele din 2016 încoace, şi au înregistrat a şasea şedinţă consecutivă de scădere, potrivit datelor agregate de ZF din portalul BVB. De la începutul anului declinul TLV este de 20%, iar cel al BRD de 13,2%.

„Există ştiri negative cu privire la sectorul bancar în sensul în care guvernanţii au replici acide la adresa băncilor şi nu vor să renunţe la prevederile din ordonanţa de urgenţă“, spune Marcel Murgoci, director de tranzac­ţio­nare al Estinvest, pentru ZF. „Investitorii au intrat în aceeaşi atmosferă negativă ca şi cea din decembrie“, adaugă el.

Indicele principal BET s-a depreciat ieri cu 0,8%, la circa 6.948 de puncte, şi a înregistrat astfel a patra şedinţă consecutivă de scădere. Toţi indicii bursieri au înregistrat scăderi marţi.

Cu doar două zile rămase de tranzacţionare din prima lună din 2019, bursa de la Bucureşti înregistrează un declin de aproape 6%, ceea ce înseamnă că sunt şanse mari ca indicele principal BET să închidă a doua cea mai slabă ianuarie din 2010 încoace.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO