Burse - Fonduri mutuale

Finanţe personale. Ce se mai întâmplă la Vivre Deco?

Finanţe personale. Ce se mai întâmplă la Vivre Deco?

Autor: Tibi Oprea

20.01.2023, 00:07 2199

Apar tot mai multe semne de întrebare în cazul retailerului online de mobilă şi decoraţiuni Vivre Deco, primul default de la BVB, în condiţiile în care noul plan de restructurare anunţat de companie prevede că obliga­tarii ar urma să primească 15% de bani înapoi şi nu 4,2% peste patru ani dacă acesta va fi aprobat, dar şi în con­textul în care apar discuţii între investitori legate de cine sunt cei care au subscris în cele două emisiuni, cu nume grele precum Alpha Bank, care ar avea o expunere semnificativă.

„Pe noi nu ne încălzeşte cu nimic acest procent de 15%. Vom vota împotrivă şi la acest plan. Noi suntem un grup de obligatari care deţinem aproape de 2 milioane de euro datorie. Am încercat să avem o voce comună, nu să fim disipaţi. Dacă până pe 7 februarie nu ajungem la o înţelegere, vom cere insolvenţa pentru că atunci avem acces la mai multe informaţii“, susţine un obligatar contactat de ZF, care a subscris în ambele emi­siuni de bonduri sume de ordinul zecilor de mii de euro.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO