Burse - Fonduri mutuale

Fondul de private equity Catalyst intră acţionar la elefant.ro

Fondul de private equity Catalyst intră acţionar la...

Autor: Roxana Pricop

18.11.2014, 13:43 536

Fondul de private equity Catalyst a preluat circa 10% din acţiunile magazinului online elefant.ro, cu afaceri de 15 milioane de euro estimate pentru acest an, mizând pe dezvoltarea platformei într-un „mall de familie”.

Investiţia s-a derulat sub forma unei majorări de capital. Valoarea tran­zacţiei nu a fost făcută publică. Aceasta e a treia investiţie locală a fondului care are la dispoziţie 15 milioane de euro pentru investiţiile în IMM-urile româneşti.

În acţionariatul magazinului online se află din 2010 fondul de private equity Fribourg Investments care alături de Dan Vidraşcu va deţine circa 85%, după încheierea tranzacţiei cu Catalyst. Un pachet de 5% din acţiunile companiei care operează elefant.ro vor fi acordate managerilor.

Fondul de private equity Catalyst a fost înfiinţat în 2012 şi este administrat de firma de investiţii 3TS Capital Partners. Cel mai mare investitor în fondul Catalyst este Fondul European de Investiţii (FEI) cu un aport de 10 milioane de euro la capital. Acest capital este destinat pentru investiţii în IMM-urile active în sectoarele de telecomunicaţii, media şi tehnologii. Alte circa 5 milioane de euro au fost plasate de investitori instituţionali locali şi persoane private cu experienţă în sectorul IT&C.

 
 
 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO