Burse - Fonduri mutuale

Fondul Oamenilor de Afaceri a cumparat 250.000 actiuni BRD

06.08.2007, 18:57 59

SAFI Invest, societatea de administrare a Fondului Oamenilor de Afaceri (FOA), a cumparat un pachet de circa 250.000 de actiuni ale BRD-Groupe Societe Generale in intervalul cuprins intre 18 iulie si 1 iulie, potrivit raportului emis de societate.
Achizitia actiunilor BRD s-a ridicat la 6,7 mil. lei (2,1 mil. euro), reprezentand peste 10% din activele fondului inchis de investitii FOA. La inceputul lunii mai, societatea de administrare a vandut mai mult de jumatate din pachetul de actiuni detinut la Banca Transilvania (TLV), care reprezenta peste 10% din activele fondului, in scopul finantarii viitoarelor investitii ale fondului.
Din cele 21,3 milioane de actiuni detinute la Banca Transilvania, SAFI Invest a vandut 15,4 milioane de actiuni in doua transe, pe 2 si 4 mai. Potrivit declaratiilor facute la acea data de reprezentantii societatii de administrare, vanzarea pachetului TLV s-a facut in vederea marcarii profitului si obtinerii de lichiditati pentru alte oportunitati de investitii.
Reprezentantii societatii de administrare SAFI-Invest nu au putut fi contactati ieri pentru a comenta achizitia actiunilor BRD.
Fondul Oamenilor de Afaceri este listat pe piata RASDAQ din anul 2000 sub simbolul XFOA, fiind primul fond inchis de investitii admis si tranzactionat pe o piata reglementata. In luna iulie, variatia unui titlu XFOA a fost de 13%.
Cu plasamente in proportie de 75% din active in actiuni, Fondul Oamenilor de Afaceri a raportat un randament de 8,6% al unitatii de fond in primul semestru al anului.
Pretul titlurilor Fondului Oamenilor de Afaceri pe bursa RASDAQ este in prezent de 5,7 lei, capitalizarea bursiera a fondului fiind de circa 11,6 mil. euro. Valoarea activului net al fondului se ridica la finele primului trimestru la 54 mil. lei (circa 17 mil. euro)

TITL: Socot Targu-Mures, afaceri mai mari, dar profit mai mic in primul semestru

Socot Targu-Mures, companie care activeaza in domeniul constructiilor hodrotehnice, a inregistrat in primul semestru o cifra de afaceri de 35,4 mil. lei (11,2 mil. euro), in crestere cu 65 % fata de perioada similara a anului trecut. Societatea a obtinut un profit de 1,55 mil. lei (0,5 milioane euro), cu 11% mai mic decat in aceeasi perioada a anului trecut, conform raportului trimis de reprezentantii companiei catre bursa RASDAQ. Principalii actionari ai companiei sunt Adrian Andrici, cu 22% din actiuni, Eugen-Laurean Popa si PAS Socot, cu cate 20% din titluri, si Sorin Apostol, cu 9,4% din actiuni. In ultimele doua luni, actiunile Socot Targu-Mures au inregistrat o crestere de 100% pe RASDAQ. Ultima tranzactie cu titlurile societatii s-a perfectat in sedinta de vineri la pretul de 265 lei/titlu, in scadere cu 6,36 % fata de ziua anterioara. La acest pret, capitalizarea companiei ajunge la 37 mil. euro.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO