Burse - Fonduri mutuale

Fondul Proprietatea a vândut acţiuni OMV Petrom de 20 milioane de lei în T3/2022. Fondul mai are 2,9% din cea mai mare companie listată la Bursa de Valori Bucureşti

Fondul Proprietatea a vândut acţiuni OMV Petrom de 20...

Autor: Liviu Popescu

29.11.2022, 07:00 2552

Vânzarea, direct prin Bursă FP a subscris de 17 mil. lei în cadrul majorării de capital social la Petrom În prezent, SNP este cea mai subevaluată acţiune din BET.

Fondul Proprietatea (simbol bursier FP) şi-a redus uşor deţinerea la OMV Petrom (SNP) în al treilea trimestru al anului, adică pe parcursul lunilor iulie, august şi septembrie, prin vânzarea a aproximativ 40 milioane de unităţi direct prin intermediul Bursei de Valori Bucureşti, în urma unor tranzacţii calculate de ZF pe baza unui preţ mediu al acţiunilor SNP de 0,47 lei pe unitate, în total 20 de milioane de lei.

Astfel, Fondul Proprietatea, care la începutul anului a realizat o vânzare accelerată din OMV Petrom către mari investitori, în special fonduri de pensii Pilon II, şi în urma căreia a intrat sub pragul legal de raportare de 5%, şi-a diminuat în T3/2022 deţinerea la OMV Petrom, de la 2,98% la 2,9%, potrivit datelor din raportul trimestrial al FP.

ZF i-a solicitat Fondului un punct de vedere cu privire la deţinerile la OMV Petrom şi când au avut loc, mai exact, vânzările, însă Fondul a răspuns că nu poate argumenta pe marginea acestui subiect, dat fiind faptul că OMV Petrom este companie listată.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO