Burse - Fonduri mutuale

Fondul Proprietatea: Achiziţia CEZ România de către Hidroelectrica ar îngreuna şi întârzia procesul de listare. Nu este oportună

Fondul Proprietatea: Achiziţia CEZ România de către...

Autor: Liviu Popescu

24.06.2020, 00:05 830

♦ La finele lunii mai, statul român şi FP au aprobat solicitarea de dividende suplimentare de 750 mil. lei pe care FP o înaintase către conducerea Hidroelectrica.

Fondul Proprietatea, acţionar minoritar al producătorului de energie electrică Hidroelectrica, consideră că statul român ar trebui să analizeze riscurile achiziţiei activelor CEZ România „şi să nu aprobe solicitarea companiei de a depune o ofertă angajantă“. Dar până la urmă statul român, în calitate de acţionar cu 80% al Hidroelectrica, va avea ultimul cuvânt de spus în Adunarea Generală de mâine 25 iunie 2020, la care se va discuta achiziţia activelor CEZ.

Fondul Proprietatea consideră că achiziţia activelor CEZ de către Hidroelectrica nu ar crea valoare pentru acţionari şi ar afecta procesul de listare şi evaluarea potenţială a companiei, ceea ce, la rândul său, ar pune în pericol şansele României de a fi promovată la statutul de piaţă emergentă de către MSCI, susţine FP.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO