Burse - Fonduri mutuale

Fondul Proprietatea, asistat de avocaţii de la Filip & Company în IPO-ul Hidroelectrica

Alexandru Bîrsan

Alexandru Bîrsan

Autor: Roxana Rosu

06.07.2023, 10:30 298

Casa de avocatură Filip & Company a acordat consultanţă juridică Fondului Proprietatea cu privire la vânzarea pachetului său de acţiuni în cadrul ofertei publice iniţiale a Hidroelectrica, în valoare totală de 9,3 mld. lei (incluzând acţiunile suplimentare care pot fi supra-alocate în scop de stabilizare).

„Este în primul rând o tranzacţie care plasează ferm România în rândul pieţelor de capital importante din Europa – dimensiunea ofertei şi capitalizarea anticipată vorbesc de la sine şi ne arată că se pot face tranzacţii cu adevărat mari la Bucureşti“, spune Alexandru Bîrsan, partener şi coordonator al departamentului de fuziuni, achiziţii şi pieţe de capital al Filip & Company.

„Este de asemenea, o reuşită fenomenală pentru toţi cei implicaţi – vânzător, emitent, bănci şi consultanţi care vine după foarte multă muncă şi perseverenţă. Felicităm Fondul Proprietatea şi îi mulţumim pentru încrederea acordată şi excelenta muncă de echipă şi ne bucurăm că am avut din nou ocazia să ajutăm la realizarea unui IPO record.”

Acesta este cel mai mare IPO din istoria ofertelor desfăşurate până acum în România şi cel mai mare IPO din Europa din acest an. Oferta publică iniţială în vederea listării acţiunilor pe Piaţa Principală a Bursei de Valori Bucureşti s-a derulat în perioada 22 iunie – 4 iulie. Hidroelectrica a încheiat IPO-ul cu o capitalizare de piaţă anticipată care se ridică la 46,8 miliarde RON (9,4 miliarde de euro), devenind societatea listată la Bursa de Valori Bucureşti cu cea mai mare valoare. 

Echipa Filip & Company care a asistat Fondul Proprietatea în acest proiect a fost coordonată de către Alexandru Bîrsan şi le-a implicat pe Olga Niţă (partener) şi  Anca Bădescu (asociat).

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO