Burse - Fonduri mutuale

Fondul Proprietatea o va numi pe Vivian Nicoli ca membru al Comitetului Reprezentanţilor, după o solicitare venită de la ASF

Fondul Proprietatea o va numi pe Vivian Nicoli ca membru...

Autor: Roxana Rosu

12.09.2019, 14:16 241

Fondul Proprietatea a anunţat astăzi că o va numi pe Vivian Nicoli ca membru al Comitetului Reprezentanţilor, în baza voturilor primite la adunarea generală a acţionarilor din 4 septembrie, organizată în urma expirării mandatului deţinut de Sorin Mihai Mîndruţescu.

Pentru această poziţie au concurat Florian Munteanu şi Vivian Nicoli, aceştia acuzându-se apoi reciproc că celălalt este favorizat de Fond.

În plus, un raport publicat miercuri seară la bursă a fost “redactat eronat” şi corectat abia după 24 de ore. Astfel, în loc de 572 milioane de voturi împotriva nominalizării lui Vivian Nicoli, recomandarea FP pentru board, a fost publicat 472 milioane de voturi.

Pe 5 septembrie, Fondul a corectat informaţia, iar pe lângă acest lucru a decis să publice şi procentele pe care le-au primit cei doi candidaţi, cel mai mare procent fiind în cazul lui Florian Munteanu, susţinut de acţionarii români.

Fondul nu i-a dat însă câştig de cauză şi a convocat din nou acţionarii.

ASF a comunicat însă ieri Fondului că numărătoarea corectă arată că Vivian Nicoli a primit majoritatea voturilor.

”În cazul acţionarilor care s-au abţinut de la exprimarea unui vot pentru candidatul Florian Munteanu, dar au înţeles să îşi exprime votul pentru candidatul Vivian Nicoli, nu se poate considera că s-au ”abţinut” de la exprimarea votului”, se arată în mesajul ASF.

În aceste condiţii, administratorul Fondului, Franklin Templeton, va lua măsurile necesare pentru implementarea în regim de urgenţă a deciziei acţionarilor, cum a fost recomandat de către ASF, pentru numirea Vivianei Nicoli ca membru al Comitetului Reprezentanţilor.

 

 

 

 

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO